La articolul

6 greșeli pe care un jucător de Scrabble ar trebui să le evite

Există o primă dată pentru fiecare jucător de Scrabble. Cel mai adesea nu este ușor – șansele de a câștiga împotriva unui adversar mai experimentat sunt mici. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi. Drumul spre succes este lung, dar cunoașterea următoarelor secrete ale jocului aduce atât de multă satisfacție, încât cu siguranță merită să-l urmezi! Deși nu există un substitut pentru a juca cu un adversar real, merită să te familiarizezi cu câteva sfaturi oferite de jucători mai experimentați. Poate că nu îți vor permite să eviți câteva eșecuri inițiale, însă vor face ca aranjarea literelor în cuvinte, indiferent dacă este în Scrabble, Literaki sau orice alt joc de cuvinte, să fie puțin mai ușoară. Ești gata pentru cele mai frecvente 6 greșeli pe care le fac nu doar începătorii? Iată lista noastră!

1.Nu utiliza verbe simple în mijlocul tablei de joc

Dintre toate părțile vorbirii, cea mai simplă de adăugat pe tabla de joc este verbul. Dacă plasezi cuvântul „face” în mijlocul tablei de joc, fii conștient de faptul că adversarul tău poate adăuga cu ușurință mai multe litere. Posibilitățile sunt nelimitate! El poate adăuga prefixe: des-, re-. La finalul cuvântului, poate adăuga terminațiile caracteristice pentru anumite timpuri, moduri și numere. Prin urmare, din „face” se poate ajunge rapid la „facere”, „faceai”, „faceam”, „faceti”, „facem”. Iar în Scrabble, cel care adaugă litere noi unui cuvânt existent câștigă mai mult. De aceea, cel mai sigur este să alcătuiești cuvinte greu de completat cu litere (adverbele funcționează excelent aici: repede, acolo, undeva etc.). Și dacă vrei neapărat să folosești verbe, asigură-te că în cel puțin un capăt al cuvântului nu există posibilitatea de a adăuga mai multe litere – fie din cauza cuvintelor deja formate, fie din cauza proximității marginii tablei.

2.Nu risca să utilizezi cuvinte pe care nu le cunoști

Ai multe de câștigat dacă îți surprinzi adversarul cu un cuvânt pe care nu îl cunoaște. Aceasta este o mișcare foarte bună, deoarece nu doar că îi va fi frică să adauge o variație de care nu este sigur, dar și dacă va decide să te verifice, va pierde tura. Doar că trebuie să fii absolut sigur că acel cuvânt se află pe lista cuvintelor permise. Și aceasta nu include unele cuvinte care pot părea destul de populare. Iar în cazul în care se dovedește că nu se află în baza de date, indiferent dacă e vorba de un joc de Scrabble pe tabletă sau Literaki, trebuie să scoți cuvântul de pe tablă. Nu doar că pierzi tura, ci riști să trebuiască să schimbi întreaga strategie. Și asta te poate duce foarte departe de victorie!

3.Nu îi permite adversarului să beneficieze de bonusuri triple

Bonusurile triple sunt cele mai râvnite de pe tablă. Folosirea lor poate decide soarta jocului. Chiar și un cuvânt foarte simplu precum „fag” plasat pe tabla de joc poate aduce jucătorului până la 36 de puncte! Prin urmare, regula de bază este aceea de a împiedica adversarul să le folosească sau cel puțin să-l limitezi într-o asemenea măsură încât, în cele din urmă, trebuie să se mulțumească cu cel mult un bonus dublu. Mai bine plasezi chiar tu acel cuvânt și obții 10 puncte decât să lași adversarul să obțină 36.

4.Nu crea cuvinte lungi, dar cu puține puncte

Desigur, capacitatea de a crea anagrame este extrem de utilă în Scrabble și Literaki. Doar că uneori cuvintele lungi nu sunt atât de bine punctate. Este important ca acestea să poată fi aranjate pe bonusuri, fie că sunt litere sau cuvinte. De asemenea, trebuie amintit că este mai ușor pentru adversar să adauge litere la cuvinte mai lungi. Cei mai buni jucători de Scrabble creează cuvinte din cinci litere în valoare de peste 100 de puncte. Și aceasta este o tactică cu adevărat eficientă!

5.Nu încerca să utilizezi cât mai multe litere posibile  

Jucătorii începători de Scrabble încearcă să scape imediat de cât mai multe piese. Și aceasta este o greșeală – la urma urmei, jocul nu constă în a-l termina cât mai repede posibil, ci în a înscrie cât mai multe puncte. Și uneori nu este posibil să strângi prea multe puncte imediat. Așadar, uneori merită să salvezi cele mai utile litere pentru mai târziu. Sau să le înlocuiești. Pentru că da – în jocurile jucătorilor profesioniști, fie că este vorba de jocul tradițional de Scrabble sau Literaki online, ei schimbă foarte des literele. Și dacă tot înveți, mai bine s-o faci de la cei mai buni, nu?

6.Nu compensa pierderile imediat 

Chiar dacă teoretic ai mai multe abilități decât adversarul tău, nu este sigur că vei obține un punctaj mai mare imediat. De foarte multe ori în etapele inițiale ale jocului, pur și simplu norocul determină câte puncte obține fiecare. Cu toate acestea, merită să ai răbdare – regulile jocului au fost concepute astfel încât în ​​cele din urmă, norocul să aibă o mică importanță. Există o foarte mare probabilitate ca soarta ta să-ți zâmbească mai devreme sau mai târziu. Și dacă nu, poți oricând juca din nou. Din nou și din nou și din nou! Pentru că niciodată nu e prea mult Scrabble!

Sigur, iată traducerea în română:

Poate creezi cuvinte încrucișate? Încearcă această unealtă gratuită pentru a crea cuvinte încrucișate online – Puzzle Maker.

Sau poate rezolvi cuvinte încrucișate? Verifică acest site gratuit care te va ajuta să rezolvi orice cuvânt încrucișat https://mots-croisés.fr/.

Dacă rezolvi cuvinte încrucișate în limba poloneză, îți recomandăm acest site https://krzyżówka.pl/.

Îți place să joci Scrabble? Încearcă această unealtă unică pentru a câștiga în orice joc – Tricher au Scrabble.

Sau poate trebuie să numeri cuvintele din text? Poți face asta cu Conta Parole.

Poți număra și cuvintele și literele cu Contador de Palabras.